εσωτερικός κανονισμός εργαστηρίων

Ο Εσωτερικός Κανονισμός των εργαστηρίων, είναι κάποιες βασικές οδηγίες για τη σωστή λειτουργία τους.

Διαβάστε προσεκτικά. Ρωτήστε μας, αν έχετε απορία.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα και Στόχοι

Τα Εργαστήρια, αρχίζουν το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη κάθε χρόνου και τελειώνουν τον ερχόμενο Μάιο και διακόπτουν τις δραστηριότητές τους κατά τις σχολικές αργίες και τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Τα εργαστήρια έχουν ρόλο εκπαιδευτικό. Μέσα από το θέατρο, μαθαίνουμε στα μέλη πώς να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν μεταξύ τους και παράλληλα να αναπτύσσουν τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους.

Η δραστηριότητα κάθε εργαστηρίου βασίζεται σε συγκεκριμένη ύλη, αντίστοιχη με την κάθε ηλικιακή βαθμίδα. Η ύλη περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, αυτοσχεδιασμού, θεατρικού παιχνιδιού, ιστορίας θεάτρου, ορθοφωνίας, κίνησης, ψυχολογίας και μελέτης χαρακτήρων - ρόλων.

Βασικός στόχος των εργαστηρίων είναι η ομαδικότητα. Για αυτό το λόγο είναι σημαντική η παρουσία των μελών σε κάθε μάθημα και η έγκαιρη (15 λεπτά πριν την έναρξη) προσέλευσή τους σε αυτό. Σε περίπτωση απουσίας, θα ήταν καλό να ενημερώνεται η γραμματεία στα τηλέφωνα του Θεάτρου, πριν από την έναρξη του μαθήματος. Μέλος που απουσιάζει αδικαιολόγητα 3 συνεχόμενες φορές ή συνολικά πάνω από 8 για όλη την εκπαιδευτική περίοδο, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή του στο εργαστήρι.

Γενικοί Κανόνες

Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, μπορεί - και αν συντρέχει ειδικός λόγος - να διακόψει τη συμμετοχή μέλους στα εργαστήρια, με παράλληλη επιστροφή χρημάτων αναλογικά με το χρόνο που θα απομένει μέχρι τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου. Αν κάποιο μέλος σταματήσει την παρακολούθηση του εργαστηρίου, το ίδιο (ή ο γονιός του αν πρόκειται για ανήλικο μέλος), δεν μπορεί να έχει κάποια οικονομική απαίτηση από το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ π.χ. επιστροφή ετήσιας συμμετοχής.

Κατά την προετοιμασία ενός έργου της Κεντρικής ή της Παιδικής Σκηνής, το Θέατρο μπορεί να επιλέξει για συγκεκριμένο ρόλο κάποιο ή κάποια από τα μέλη των Εργαστηρίων (και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γονιού - αν πρόκειται για μέλος κάτω των 18 χρόνων)

Οικονομικά

Με την εγγραφή σας, καταβάλλετε ποσό (ως προκαταβολή) το οποίο διαμορφώνεται στο 25 - 30% του συνολικού ποσού της ετήσιας συμμετοχής. Το υπόλοιπο ποσό, μπορεί να καταβληθεί μαζί με την εγγραφή ή σε δύο δόσεις: Α δόση: 15 Νοεμβρίου - Β δόση 15 Δεκεμβρίου. Για κάθε άλλη περίπτωση, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα πριν την εγγραφή, προκειμένου να αποφασίσετε αν σας ενδιαφέρει να συνεχίσετε.

Λειτουργία των Εργαστηρίων

Κάθε τμήμα αποτελείται από τουλάχιστον 10 μέλη και δεν ξεπερνάει τον αριθμό των 18. Οι τρεις τελευταίες εγγραφές σε κάθε τμήμα (16 - 18) περνούν στο νέο τμήμα, αν αυτό δημιουργηθεί. Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ μπορεί να συμπτύξει τμήματα του ίδιου εργαστηρίου, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία τους.

Οι γονείς των μελών (αν πρόκειται για ανήλικα μέλη) αποχωρούν κατά την έναρξη του εργαστηρίου. Κι αυτό γιατί η παρουσία τους δυσκολεύει τον αυθορμητισμό των παιδιών.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με άνετα ρούχα (φόρμα, αθλητικά παπούτσια, έξτρα κάλτσες κλπ.). Για να διατηρούμε τους χώρους καθαρούς αποφεύγουμε τις τσίχλες και τα φαγώσιμα μέσα στις αίθουσες των εργαστηρίων.

Για μέλη κάτω των 18 χρόνων: Έχουμε ευθύνη για τα μέλη, μόνο κατά τη διάρκεια των ωρών του εργαστηρίου και για λόγους κατανοητούς δεν επιτρέπουμε την έξοδος από το κτίριο. Καλό θα είναι οι γονείς να βρίσκονται έγκαιρα στο θέατρο κατά το σχόλασμα.

Παραστάσεις

Στα πλαίσια των παραστάσεων των εργαστηρίων, προτείνεται η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών μπροστά και πίσω από τη σκηνή. Ωστόσο η συμμετοχή των μελών στις παραστάσεις δεν είναι δεσμευτική.

Τα έξοδα για την παραγωγή των παραστάσεων, δεν συμπεριλαμβάνονται στην ετήσια συμμετοχή. Για το λόγο αυτό το Θέατρο εκδίδει εισιτήρια, με τα οποία καλύπτει μέρος του κόστους των παραστάσεων.

Η ετήσια παράσταση μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, αν κριθεί αναγκαίο. Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ μπορεί να διοργανώσει εκτάκτως και άλλες παραστάσεις (π.χ. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κλπ.).

Οι παραστάσεις των εργαστηρίων, είναι πνευματικό δημιούργημα του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ. Για το λόγο αυτό, το Θέατρο, έχει δικαίωμα, να διαθέσει φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό για κάθε παράσταση.


 

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σπουδαία

Για οποιοδήποτε θέμα, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία ή στον υπεύθυνο του εργαστηρίου, πριν ή μετά το μάθημα και χωρίς την παρουσία μελών.

Για άλλα θέματα που δεν περιλαμβάνονται στον κανονισμό, διευθετούνται από τη διεύθυνση, την Επιτροπή Εργαστηρίων ή το Δ.Σ. του Θεάτρου.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι θα είμαστε στη διάθεσή σας, για ό,τι μπορεί να προκύψει, μιας και η σωστή λειτουργία των εργαστηρίων, είναι μέριμνα όλων μας.


Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή και την υπομονή σας. 

Από το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ